Dagens PS

Handelskriget trappas upp – här allt det senaste

businessbriefen-usa-kina-handelskriget
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 02 aug. 2019Publicerad: 02 aug. 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kina: Vi kommer slå tillbaka mot nya tullar
Kina kommer att vidta motåtgärder om USA går vidare med de nya tullarna för kinesisk import. Det sade en talesperson för Kinas utrikesdepartement på fredagen.

Miljontals oljefat fast i Kina – kan påverka handelskriget
Iranska oljetankers har i tysthet lastat av miljontals fat med olja i kinesiska hamnar – trots USA:s sanktioner mot Irans oljeindustri. Det beräknas handla om 12-14 miljoner fat iransk som ska ha tagit sig till kinesiska hamnar, en volym som enligt bedömare både kan påverka oljepriset och handelssamtalen mellan USA och Kina.

Handelskriget: Teknikjätte kan tvingas sälja fabrik
Taiwanesiska Foxconn utforskar möjligheterna att sälja sin nya LCD-fabrik i Kina, som värderas till 8,8 miljarder dollar, eftersom efterfrågan på produkterna väntas minska av ett upptrappat handelskrig mellan Kina och USA.

Miljardären dömer ut e-handeln: “Upphaussad”
Superentreprenören Torsten Jansson, grundare av New Wave och som tidigare intervjuats även av oss här på Dagens PS, har inte mycket till övers för e-handeln:

”Jag tycker att e-handel har varit för upphaussad. Det är ingen konst att sälja på nätet till lägsta pris, med fri frakt och utan lönsamhetskrav. Granskar man lönsamheten inom stora delar av e-handeln är det ju en krisbransch”, säger han till Dagens Industri.

Världens största streaming-stjärna lämnar sin plattform
Tyler ”Ninja” Blevins lämnar Twitch, plattformen som gjort honom känd, och skriver på ett exklusivt kontrakt med Microsofts nya plattform Mixer.

NCC får order värd 355 miljoner
Byggbolaget NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga en väderskyddad gångbro över E18 och Roslagsbanan.

Volvo Cars steg med 7,1 procent i juli
Biltillverkaren Volvo Cars ökade sin globala försäljning med 7,1 procent i juli till 54 546 bilar. Volymerna ökade i Kina och USA såväl som i Europa med en fortsatt stark efterfrågan på XC60, följt av XC40 och XC90.

ANNONS

Rapporter

Starkare yen bekymrar Japans biljätte
Japanska biljätten Toyota ökade rörelseresultatet mer än väntat i räkenskapsårets första kvartal men sänker helårsprognosen då en starkare yen förväntas tynga resultatet.

Exxon Mobil stiger på bättre siffror än väntat
Oljejätten Exxon Mobil redovisar bättre siffror än väntat under andra kvartalet och aktien steg nära 2 procent i förhandeln. Omsättningen uppgick till 69,09 miljarder dollar (73,5), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 64,72.

H&M-konkurrent rusade i Frankfurt
Aktien stack i väg upp med 13,3 procent och fick även Kinnevik att klättra i Stockholm. Kinnevik äger 32 procent av aktierna i den tyska e-handlaren Zalando, och när bolaget i går meddelade att vinstprognosen höjs fick det omedelbar effekt på aktiekurserna, både i Zalando och i Kinnevik.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS