Den svenska klimataktivisten har tagit parti för bondeupproret i Indien och är nu föremål för en hatkampanj iscensatt av indiska regeringsanhängare, skriver DN.

Greta Thunberg anklagas för att vara en del i en komplott mot landet. På sociala medier heter det att Greta Thunberg medverkar i en global konspiration mot Indien.

Enligt Dagens Nyheter figurerar den svenska klimataktivisten i åtminstone 4 500 inlägg på indiska publika Facebooksidor.

Det sprids även rykten om att Greta Thunberg har samröre med den indiska Khalistan-rörelsen, som är en sikhisk separatistisk rörelse i delstaten Punjab och som påstås ligga bakom bondeprotesterna i landet.

Så kallade alternativa nyhetsmedier i USA, däribland Breitbart, hävdar att en förundersöskning inletts mot Greta Thunberg i Indien, vilket landets myndigheter tillbakavisar, rapporterar The Guardian, enligt DN.

ANNONS
ANNONS

I går, tisdag, släpptes den indiska aktivisten Disha Ravi, som Greta Thunberg twittrat sitt stöd för under tiden som hon suttit i polisens förvar. En domare i New Delhi konstaterade att polisens anklagelser mot Disha Ravi är dåligt underbyggda och frigav henne därför mot borgen.

Läs mer på DN.se.

Läs även: Obamas nya hyllning till svenska Greta: ”Ger mig hopp” [DagensPS.se] »