Göran Persson vann gräl mot myndighet. För andra gången går han och makan Anitra Steen segrande ur en bryggstrid.

ANNONS

Även den här gången är det Mark- och miljödomstolen som dömer till makarna Göran Perssons och Anitra Steens fördel och avvisar länsstyrelsen krav på att deras brygga ska rivas, berättar Aftonbladet.

Bakgrunden till kravet är att bryggan enligt myndigheten saknar tillstånd och ligger inom strandskyddat område.

Men Mark- och miljödomstolen håller inte med och Göran Persson och Anitra Steen kan ånyo glädjas åt att de vann ett gräl mot myndigheten.

Länsstyrelsen gick på pumpen igen

Det var samma visa förra gången när länsstyrelsen slog ned på en flytbrygga i parets ägo på godset Övre Torp vid sjön Båven i Sörmland.

När striden avgjordes i högre instans, dit Göran Persson och Anitra Steen överklagade, slutade rättsprocessen det med seger i deras favör.

I den nu aktuella bryggstriden uttrycker advokat Nils Larsson, Göran Perssons och Anitra Steens juridiska ombud, glädje över att Mark- och miljödomstolen än en gång kör över länsstyrelsen.

Ombudet: ”Rim och reson”

”Jag kan ju inte vara annat än glad, säger han. Domen kändes bra. Det är ju svåra frågor för en fastighetsägare när man får sådant här. Staten har stora resurser där den enskilde ska försöka vinna”, säger Nils Larsson till AB.

ANNONS
ANNONS

Han vill inte uttala sig om vad Göran Persson och Anitra Steen känner efter segern i striden mer än att det är ”alltid roligt när man vinner”.

Nils Larsson betonar att det var ”rim och reson” att bryggan inte behöver rivas utan får vara kvar.

Läs även: FI nobbar sänkning av bolånetaket – och Göran Persson [DagensPS.se] »