BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Statligt slukhål – 35 miljoner förlorade
Staten går miste om stora pengar varje år i preskriberade skulder – pengar som egentligen skulle betalas in.

Expertens krismodell på rött – varnar för dipp
Indikatorn som baseras på avkastningen på de amerikanska statsobligationerna är ökänd för att ha förutspått varje kris de senaste sex decennierna – och nu visar siffrorna att en ny lågkonjunktur kan vara i görningen.

Nya knepet? Byggbolag säljer tomma lägenheter
Ännu ett nytt slags bostadsrätt har sett dagens ljus på den kaosartade bostadsmarknaden: ”råbostäder”. Ett byggbolag i Uppsala lanserar det nya konceptet med helt tomma lägenheter.

Nya uppgifter: Huawei i säng med militären
Enligt en ny granskning kan kopplingarna mellan Huawei och den kinesiska militären vara tätare än vad bolaget tidigare berättat. Granskningen har gjorts på läcka CV-uppgifter från tusentals anställda.

Erdogan och Trump i samma centralbanksbåt
Under helgen fick Turkiska centralbankschefen sparken av president Erdogan, och den turkiska liran rasade under måndagsmorgonen. USA:s president Donald Trump har haft liknande åsikter kring ”The Fed”, alltså den amerikanska centralbanken The Federal Reserve.

Svenska klädjätten stänger fem butiker i Sverige
Modejätten H&M planerar att stänga fem butiker i Sverige under 2019. Enligt presskontakten på H&M stängs butikerna i samband med en genomgång av butiksportföljen.

Biltema redovisar rekordår: ”Ganska nöjda”
Bolaget kom under 2018 att öka omsättningen, och överlag blev 2018 det starkaste året hittills. Framöver vill Biltema jobba på att öka takten med nya varuhusetableringar.

ANNONS
ANNONS

Volkswagen tänker samarbeta med Northvolt
Volkswagen har identifierat svenska batteribolaget Northvolt som en strategisk partner inom köp av battericeller. Det uppgav styrelsemedlemmen Stefan Sommer i en intervju med Reuters.

Svensk startup säkrar EU-miljoner för solceller
Bolaget Epishine från Linköping har utvecklat banbrytande solceller – och nu har man säkrat finansering från EU-kommissionen.