Dagens PS

Finanstoppen "känner ingen oro alls"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Villa_Ekudden,_Djursholm
Även finansmannen Fredrik Lundberg har rivit en lyxvilla i Djursholm och byggt en ny, vilket inte gick obemärkt förbi. Många upprivna känslor blev det. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 apr. 2020Publicerad: 23 nov. 2018

Fredrik Lundberg räds varken en konjunkturavmattning eller börsnedgång.

Miljardären Fredrik Lundberg intervjuas av Dagens Industri och han förklarar att bolagen som han har stort inflytande i, flera är börsens största företag, “alltid varit måna om att ha en stark finansiell ställning”.

Han uppmanar emellertid bolagsstyrelserna att vara “försiktiga med extrautdelningar” och ta höjd för börsturbulens genom bland annat stärkta balansräkningar.

I går, torsdag, släppte familjen Lundbergs investmentbolag en kvartalsrapport där resultatet, enligt Di, uppgick till 2,8 miljarder kronor efter finansiella poster. Siffrorna var snudd på 50 procent bättre än samma period i fjol, framgår det, men samtidigt bör det nämnas att både substansvärdet och aktien för Lundbergs backat på senare tid.

Om konjunkturen börjar svikta står Lundbergs ändå välpositionerade med noterade aktier i portföljen som enligt Di har ett marknadsvärde på cirka 60 miljarder kronor; till saken hör att posten är helt obelånad.

Där till finns den onoterade fastighetsrörelsen, som enligt artikeln har en nettoskuld på 5,4 miljarder kronor men samtidigt har ett värde på 21 miljarder kronor.

“Vi har alltid varit måna om att ha en stark finansiell ställning i Lundbergs och de portföljbolag där vi har inflytande. Vi har en bra situation så jag känner ingen oro alls”, säger Fredrik Lundberg i intervjun.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS