BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. 

ANNONS

Wallenberg nära förvärv värt 100 miljarder
En grupp investerare är i förhandlingar om att köpa Nestlés hudvårdsverksamhet – och prislappen beräknas bli astronomisk.

Klarnas vd kallas upp till regeringen
Efter nyheten tidigare i veckan om vågen av bedrägerier och kundernas skuldproblem kommer nu nästa smäll för den svenska onlinebanken. Dagens Nyheter rapporterar att Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski nu kallas till möte på finansdepartementet. Han måste förklara hur onlinebanken ämnar handskas med bedrägerierna och överskuldsättningen av kunder.

Allt färre vill anställa i Sverige – hård sågning
En ny undersökning visar på alarmerande siffror – 80 procent av bolagen säger att de höga kostnaderna för personal är en stor nackdel. Nu varnar Dagens Industri för en ”bolagsflykt”.

Hennes bolag har växt 700 procent på bara några år
Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör Pernilla Ramslöv räds inte en utmaning. På bara åtta år har hennes bolag ökat omsättningen med omkring 700 procent.

Ännu en blytung smäll hotar SAS
Enligt uträkningar riskerar flygbolaget att gå miste om cirka 250 miljoner kronor. Det handlar om utebliven konfliktersättning efter den nyligen avslutade pilotstrejken, som pågick i sju dagar och som enligt SAS kostade runt 35 miljoner kronor om dagen.

Di: Kärnkraftskoalition ger ny energi
En ny gruppering håller på att ta form i svensk politik. En grupp som, med nästan hälften av mandaten och en besläktad energipolitik, kan få mycket gjort. Det skriver Tobias Wikström i Dagens Industris ledare.

Debatt: Kärnkraft dubbelt så dyr som vindkraft
Den nya utvecklingen i det politiska landskapet är märklig, eftersom kärnkraft numera är dubbelt så dyr som vindkraft, skriver Jonny Helander och Göran Sidén i en debattartikel i Dagens Nyheter.

ANNONS
ANNONS

Bilbränder tvingar Tesla att agera
Elbilsjätten vidtar åtgärder efter två incidenter i Asien där bilar fattat eld. En uppdatering är släppt till bilarna, och enligt rör det sig om inställningar för laddning och temperaturreglering för Model S och Model X och enligt Tesla innebär det samtidigt att batteriernas livslängd förbättras.

Svenskt bolag först i världen – slår Tesla
Dagens techbrief handlade om Intels säkerhetsbrist, Amazons nya flygplats och en svensk uppstickare som är först ut med en helt ny produkt.

USA-korrespondenten: ”De som är emot abort känner att de har vind i seglen” [SVT]
Efter att den nya abortlagen godkänts av Alabamas senat och nu även fått guvernörens underskrift så är målet för abort-oppositionen att konvertera resten av landet också.