Dagens techbrief handlar om Intels säkerhetsbrist, Amazons nya flygplats och en svensk uppstickare som är först ut med en helt ny produkt.

TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Ny säkerhetsbrist upptäckt i Intels processorer

Enligt rapport från TechCrunch så har en ny brist i säkerheten hos Intel upptäckts – och den berör nästan alla processorer som bolaget tillverkat sedan 2011.

Boosted lanserar en elscooter

Företaget som blivit känd för sin produkt ”Boosted Board”, en skateboard med elmotor, ska nu lansera en elscooter, skriver The Verge. Scootern kan köra så snabbt som 38km/h, och har en räckvidd på cirka 35 km. Priset kommer landa på 1.599 dollar, motsvarande drygt 15.300 kronor.

Space X senaste uppskjutning försenad

Raketuppskjutningen skulle ägt rum i går, onsdag, men fick avbrytas på grund av starka vindar, rapporterar CNET. Lasten innehåller 60 satelliter som ska göra internet-täckningen bättre över hela världen. Ny tid för uppskjutningen är natten mot fredag svensk tid.

Amazon börjar bygga en egen flygplats

I dagarna tog bolagets vd och tillika världens rikaste man det första spadtaget på projektet som kallas Prime Air, skriver TechCrunch. Den nya flygplatsen ska bli en hub för bolagets frakt och logistik, och ligger utanför Cincinnati, Ohio i USA. Bezos skriver på Twitter att Amazon investerat 1,5 miljarder dollar i projektet, och han menar att det kommer att skapa 2.000 nya jobb.

ANNONS
ANNONS

Einride lanserar en självkörande lastbil – först i världen

Det svenska bolagets nya lastbil T-Pod skrev historia under torsdagen, rapporterar Ny teknik.

”Jag tror att T-Pod och liknande lösningar kommer att bli en ny standard inom transportsektorn, och allt börjar här i Jönköping”, sa Einrides vd och grundare Robert Falck på en pressträff inför premiärturen, enligt artikeln.

Tesla har också presenterat en lastbil med självkörande mjukvara, men den har inte kommit ut på marknaden än.