Dagens PS

Efter razzian – vd:n bedyrar oskuld

razzia vd oskuld
"Det enda jag kan säga är att jag inte är misstänkt för någonting", säger Oscar Engelbert efter EBM:s razzia mot Oscar Properties. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 12 maj 2021Publicerad: 12 maj 2021

Efter EBM:s razzia betonar Oscar Engelbert, vd för lyxbyggaren, att han inte är misstänkt för insiderbrott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Det enda jag kan säga är att jag inte är misstänkt för någonting och att vi samarbetar med Ekobrottsmyndigheten”, säger en i övrigt fåordig Oscar Engelbert till TT i en artikel på bland annat DN.se.

Han har inga kommentarer utöver det utan hänvisar till det pressmeddelande som Oscar Properties skickade ut i går, tisdag.

Där framgick, som Dagens PS rapporterade, att Ekobrottsmyndigheten slagit till i en razzia mot företagets kontor i centrala Stockholm.

Bakgrunden till tillslaget är misstankar om insiderbrott. Men varken EBM eller Oscar Engelbert vill utveckla det mer än så – TT får inga svar på hur många personer som omfattas av brottsmisstankarna, eller vilka transaktioner det rör sig om.

Oscar Properties har tidigare varit föremål för misstankar om insiderbrott och en tidigare ordförande i bolaget, Jakob Grinbaum, greps enligt TT i september 2017, misstänkt för grovt insiderbrott.

Utredningen mot honom lades senare ned men det resulterade i att Grinbaum under utredningen lämnade sina uppdrag i statliga Fjärde AP-fonden, SBAB och Jernhusen.

Oscar Properties aktie föll tungt i går men har återhämtat sig i dag och stod vid 10-tiden på plus med 4,9 procent.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS