Efter den hårt kritiserade semesterresan till Las Palmas meddelade Dan Eliasson på onsdagen att han lämnar stolen som MSB-chef. Nu får han nya arbetsuppgifter i regeringskansliet.

ANNONS

Det här berättar Expressen som var först ut med nyheten om att Dan Eliasson rest till Las Palmas på Kanarieöarna för att fira jul med sin dotter och hennes familj, en ”nödvändig” resa enligt honom själv.

Men efteråt har Eliasson fått utstå en skur av kritik såväl internt på statliga MSB som externt. Den socialdemokratiska debattören Göran Greider med flera har krävt hans avgång som generaldirektör från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på grund av resan som beskrivits som oansvarigt och omdömeslöst i en tid när Sverige hukar under en svår pandemikris.

Lyfter ytterligare 3,9 miljoner i lön

I går, onsdag, tog alltså Dan Eliassons konsekvenserna av sitt handlade och meddelade under ett möte med inrikesminister Mikael Damberg (S) att han lämnar sin post.

Dan Eliasson kommer emellertid att få nya arbetsuppgifter på regeringskansliet, berättar Expressen och uppger att han också behåller sin månadslön på över 160 000 kronor.

Enligt artikeln kommer Eliasson, innan hans anställning tar slut den 31 december 2022, ha plockat ut 3,9 miljoner kronor ytterligare i lön från staten.

ANNONS
ANNONS

”Det stämmer”, säger Mikael Dambergs pressekreterare Per Strängberg till tidningen.

Läs även: Di: Regeringen ägnar sig åt ”hyckleri” [DagensPS.se] »