Med över en miljon lästa artiklar per vecka passerar Dagens PS en milstolpe i tidningens historia och slår nytt rekord. ”Otroligt kul”, utbrister Dagens PS publisher Mats Hedberg.

ANNONS

 ”Vi har haft som hemligt mål att nå en miljon läsare i veckan, det har varit ett drömmål. Jag är oerhört stolt och hedrad av att få utveckla Dagens PS-grundarna Bengt Ugglas och Pontus Schultz arv – Dagens PS var ju landets första omni-tjänst – och deras visionära syn på mediemarknaden”, säger Hedberg och passar på att framföra ett stort tack till er läsare för den snabba tillväxten.

Här är siffrorna över Dagens PS rekordtrafik och jämförelser med andra affärstidningar.

”Det här är ett kvitto på att läsarna uppskattar det vi gör”, säger han och förklarar framgången med att tidningen ständigt anpassar och skräddarsyr innehållet efter önskemål och intresse från prenumeranterna.

Här bestämmer läsarna innehållet

”Vi har ökat utbudet av olika vertikaler, ämnesområden, baserat på läsarnas intressen. Det gör läsningen mer spännande,  man får läsa om det man själv vill ha. Exempel på det är Investerardygnet, Teknikdygnet, Fintech Today, Motor, Mat och Vin.”

Dagens PS publisher Mats Hedberg gläds över rekordsiffrorna. "Ett kvitto på att läsarna uppskattar det vi gör."
Dagens PS publisher Mats Hedberg gläds över rekordsiffrorna. ”Ett kvitto på att läsarna uppskattar det vi gör.”

”Dessutom slipper våra läsare gå in i betalväggen”, understryker Dagens PS publisher Mats Hedberg och upprepar att Dagens PS erbjuder kostnadsfri läsning.

Ni har inga planer på att låsa in artiklarna då, som många andra tidningar har pippi på?
”Det kommer vi aldrig att göra, det är inte vår affärsidé. Att andra tidningar gör det kan tvärtom gynna oss, det kan göra att fler upptäcker Dagens PS.”

Det har bara gått ungefär tio månader sedan Mats Hedbergs bolag tog över Dagens PS och succén är odiskutabel. Förra veckan passerade tidningen alltså över en miljon lästa artiklar varav nästan en kvarts miljon unika läsare.

”Vi har gått från cirka 700 000 till över en miljon lästa artiklar i veckan, det är en ökning på mer än 40 procent. Det åker givetvis lite upp och ner beroende på nyhetsflödet men jag hade inte räknat med att det skulle gå så fort.”

Vad händer nu?
”Nu ökar vi tempot och breddar oss ytterligare med fler nyhetsvertikaler, vilket innebär att vi får ännu fler läsare”.

Dagens PS läsare består till nästan hälften av kvinnor, vanligtvis dominerar män bland läsarna av affärstidningar.
Dagens PS läsare består till nästan hälften av kvinnor, vanligtvis dominerar män bland läsarna av affärstidningar.

Rekordsiffrorna visar att nästan hälften av Dagens PS läsare är kvinnor. Vanligtvis dominerar män läsekretsen stort i affärspressen.

ANNONS
ANNONS

”Jag är otroligt stolt över att så många kvinnor hittar till Dagens PS. Vi är den affärstidning som har störst andel kvinnliga läsare”, konstaterar Mats Hedberg.

Avslutningsvis: Ge mig tre bra argument på varför jag ska prenumerera på Dagens PS – hur gör jag och vad kan jag se fram emot?
”Du får spännande, rolig och viktig läsning som utgår från dina intressen – helt kostnadsfritt. Du slipper alltså gå rakt in i betalväggen och får artiklarna och breven direkt till din mobiltelefon, dator eller läsplatta.”

”För att bli prenumerant går du in på sajten och skriver in din mejladress. Sedan är det klart!”