BRA-ägaren Per G Braathen trycker på hur viktig Bromma är för den gröna omställningen. Nu har flygentreprenören skickat ett brev till regeringen i ett försök att stoppa planerna på att lägga ner flygplatsen. 

ANNONS

Brommas vara eller icke vara ser ut att fortsätta.

Övertyga regeringen

Samtidigt som den rödgröna regeringen snabbt vill se ett avslut på Bromma-sagan så försöker norrmannen Per G Braathen, ägare av BRA flyg, att få regeringen på andra tankar, enligt Di. 

Brevet, som är adresserat till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och regeringens utredare, med uppmaningen att för att Sverige ska kunna säkerställa en grön omställning så måste den kontroversiella flygplatsen få finnas kvar.

”Som det ser ut nu får flyg­branschen inte tillgång till den infrastruktur som gör det möjligt att ställa om till en klimatsmart framtid och den redan i nuläget fulla flygplats­kapaciteten på Arlanda i hög­ trafiktid omöjliggör utvecklingen av både nationell och internationell flygtrafik”, skriver Per G Braathen.

Flyget ska bli grönt

Den flygdöd som har drabbat världen och Sverige under pandemin kommer snart vara ett minne blott säger BRA-ägaren vidare. Flyget kommer, enligt honom, tillbaka när människor vaccineras, samtidigt som sektorn kommer bli ännu grönare framöver.

”Bromma kan stängas 2038 om kapaciteten på Arlanda byggs ut. Men jag tror inte Bromma stänger ändå för flygplatsen kommer vara elektrifierad innan dess”, säger han.

Läs mer: Oppositionen stoppar nedläggning av Bromma flygplats

ANNONS
ANNONS