Dagens PS

Bostadsutvecklare gör förlust och vinstvarnar

tillväxtbolag hög risk
Med höga värderingar följer hög risk och Privata Affärers börsprofil Marcus Hernhag varnar för klen avkastning i flera av börsens tillväxtbolag. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 12 nov. 2019Publicerad: 12 nov. 2019

Bostadsutvecklaren SSM Holding vinstvarnar i samband med omvärdering av projekt och tillgångar inom joint ventures. Detta görs för att optimera affärsmodellen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt bolaget kommer omvärderingen att preliminärt påverka resultatet för tredje kvartalet med negativa 312,7 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Omvärderingen påverkar inte kassaflödet.

Vinstvarningen publicerades på måndagskvällen inför dagens kapitalmarknadsdag.

Bostadsutvecklaren kommer under de närmaste åren fokusera på att utveckla hyresrätter med enstaka inslag av bostadsrätter. Positiva kassaflöden kommer att prioriteras i syfte att skapa stabilitet och minska bolagets nettoskuld. Förändringarna följer av en omfattande översyn som genomförts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Översynen får till följd av att bolaget genomför nedskrivningar av ett antal projektfastigheter samt tillgångar i joint ventures omvärderas, med -312,7 miljoner kronor. Omvärderingarna påverkar inte bolagets kassaflöde.

Rensat för omvärderingar, samt andra poster av engångskaraktär, uppgår preliminärt rörelseresultat för tredje kvartalet 2019 till -17,7 miljoner kronor. Inkluderas nämnda poster uppgår kvartalets rörelseresultat till -377,7 miljoner kronor. Kassaflöde från löpande verksamhet uppgår till -31,1 miljoner kronor.

SSM håller en kapitalmarknadsdag i Stockholm idag mellan kl 11.30 och 14.00. Den fullständiga delårsrapporten för tredje kvartalet publiceras den 19 november, kl 07.30.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS