BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Risk för vattenbrist: ”Växande problem”
Hittills har 18 kommuner inför bevattningsförbud, och under augusti är det risk för vattenbrist i 15 län i Sverige. Riskbedömningen har gjorts hav SMHI och Sveriges geologiska undersökning (SGU).

Lockheed höjer prognos efter bra kvartal
Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, som är den största leverantören till det amerikanska försvaret, redovisar en omsättning i linje med förväntat medan resultatet var högre än väntat i andra kvartalet. Bolaget höjer sina prognoser för helåret.

Amazon samarbetar med USA:s största mäklare
E-handelsjätten inleder ett samarbete med USA:s största bostadsmäklare Realogy. Under partnerskapet kommer Turnkey att erbjudas, vilket är en portal som slussar potentiella hemköpare via Amazon till en Realogy-agent.

Kina ska utmana Facebooks kryptovaluta
Kinesiska myndigheter har pratat om att accelerera utvecklingen av en nationell valuta. Efter att techjätten Facebook offentliggjorde sin digitala valuta, libra, har den i Kina skapat ett stort medialt intresse.

Coca-Cola rusar till ny högstanotering
Dryckesjätten levererade bättre siffror än väntat i andra kvartalet och skruvar upp försäljningsprognosen för året. Marknaden belönar det hela med att skicka upp aktien 3,5 procent i förhandeln till en ny rekordhög nivå.

Resurs levererar ökande intäkter
Nischbanken Resurs Holding redovisar ökande intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet ökade jämfört med samma period året innan.

ANNONS
ANNONS

STOR LÄCKA: Så blir nästa iPhone
En källa med insyn i Apples fabriker rapporterar vilka funktioner nästa version av iPhone kommer att ha. Det skriver Forbes. Enligt källan är Apple i full färd med produktionen av de nya modellerna av iPhone – och som det ser ut verkar de inte bli särskilt spektakulära.

H&M-delägda Sellpy fortsätter växa
Klädjätten H&M är en av delägarna i startup-bolaget Sellpy, som fortsatt växer och omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018. Sellpy tillhandahåller en marknadsplats där man gör det enkelt för kunder att sälja gamla klädesplagg eller felköp från nätet.