Dagens PS

Bolag grundades på skämt – värt 16 miljarder

Lite läskigt
Lite läskigt
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 08 jan. 2018Publicerad: 08 jan. 2018

“Lite läskigt”, säger en av de anställda som chockas över hajpen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Året var 2013 när amerikanen Jackson Palmer bestämde sig för att skapa Dogecoin, lite på skoj – en parodi på kryptovalutafenomenet med en blinkning till internetfenomenet “doge” (en medveten felskrivning av engelskans dog, reds.anm).

“En kväll efter jobbet satte jag mig ned med en öl. Jag hade lite att göra, och jag köpte Dogecoin.com”, säger grundaren Jackson Palmer till sajten Motherboard.

Men fem år senare är Dogecoin inte längre ett skämt. Nu skriver Motherboard, som citeras av Dagens Industri, att marknadsvärdet precis passerat 2 miljarder dollar, motsvarande över 16 miljarder kronor.

Jackson Palmer valde själv att lämna sitt projekt 2015. Och även om han har fullt förtroende för de utvecklare som fört facklan vidare ser han med oro på utvecklingen i det som från början bara vara en ploj. Och lika förvånade är utvecklarna som jobbar ideellt på företaget i dag.

Max Keller beskriver det som “lite läskigt” att kryptovalutan omsätter sådana astronomiska summor.

“Det är ett stort ansvar. Men jag är stolt över vad vi har uppnått och är tacksam för att vara en del av en så fantastisk community.”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS