BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. 

ANNONS

Börserna i Asian faller på bred front
Handelsoron gör att samtliga börser i Kina backar nu på morgonen, svensk tid. Både Shanghai och Shenzhen öppnade på tisdagen på minus drygt 1 procent.

Handelskriget: Anders Borg inte rädd för USA
Den före detta finansministern tror inte att handelskriget mellan USA och Kina kommer att ha någon avgörande betydelse för världsekonomin.

Sjöstedt försvarar Björks Bryssel-miljon
Malin Björk har tagit ut 3000 kr om dagen i över ett år under sin tid som EU-parlamentariker, och har fått mycket kritik efter avslöjandet. Nu kommer hennes partiledare till undsättning.

Trump vill ge 15 miljarder till NASA
Den sittande presidenten Donald Trump vill skjuta till 1,6 miljarder dollar extra, motsvarande drygt 15,2 miljarder svenska kronor, till den amerikanska rymdorganisationen. Det och mycket mer i dagens techbrief!

Tre bolag gör hattrick på startuplistan
På listan över Sveriges 33 bästa startups är det tre bolag som numera är stammisar. Framgångsrika grundarduon Kristina Lagerstedt och Susanne Staaf leder ett av de hetaste bolagen.

Vd tvingas lämna stukat bolag
Det är Robert Puskaric som sparkas efter att Doro bytt ordförande i styrelsen. Bolaget menar dock att vd-bytet är odramatiskt och att skälet är att bolaget inte vill tappa fart och skapa oro bland medarbetarna.

Teknisk analys: Köpläge i aktietrojka
Enligt Investtech sticker aktierna ut och är inne i en stigande trend. Det här framgår i den tekniska analysen som publiceras på Di.se, och enligt proffsen är det ”tydliga köpsignaler” i börspappren.

ANNONS
ANNONS

Skråmos svärmor träffar barnen – avslöjades som IS-rekryterare [Expressen]
Den dödade IS-terroristen Michael Skråmos svärmor Umm Hamza har landat i Erbil i norra Irak, skriver Expressen. Kvinnan är mormor till Michael Skråmos sju barn, och hon levde i två år i IS huvudstad Raqqa. Hennes bakgrund avslöjades i tv när hon försökte rekrytera kvinnor till terrorsekten.

Debatt: Varför låtsas regeringen att flyktingkrisen är över? [Expressen]
Tomas Tobé (M) och Maria Malmer Stenergard (M) skriver i en debattartikel att regeringen ”försöker sätta en falsk bild av att flyktingkrisen är över”, istället för att ta tag i den misslyckade integrationspolitiken.

Kinneviks danska kortbolag växer i Sverige – tar in en halv miljard [Di Digital]
Det danska fintechbolaget Pleo, med Kinnevik som delägare, har som affärsidé att befria företag och deras anställda från manuella arbetsuppgifter. Allt extra arbete som följer med företagskort och rapportering av kostnader ska bort, då Pleo kopplar ihop korten med en app, som automatiskt matchar kvitton med betalningar och bokför alla transaktioner.