Biltillverkaren Nissan uppges skära ned på hundratals jobb vid en tillverkningsfabrik i den brittiska staden Sunderland, mot bakgrund av fallande försäljning av dieselbilar. Det rapporterar AFP med hänvisning till en källa.

ANNONS

Sunderland-fabriken som tillverkar bilmodellerna Juke, Leaf och Qashqai sysselsätter 7.000 arbetare som producerar cirka 500.000 fordon per år.

Nissan noterade dock en kraftig försäljningsnedgång om 35 procent i Storbritannien under det första kvartalet jämfört med samma period i fjol. Försäljningen av dieselbilar har även sjunkit på andra europeiska marknader, då allt fler konsumenter väljer mer miljövänliga alternativ.

AFP uppger att nyheten speglar en bredare trend i den brittiska bilindustrin där efterfrågan viker till följd av den brittiska regeringens planer på att förbättra luftkvaliteten.

Finwire rapporterade i slutet av förra månaden med hänvisning till Bloomberg News att Renault och Nissan uppges föra samtal om en sammanslagning.

ANNONS
ANNONS

De två företagen har haft en allians sedan 1999. Renault äger i dag 43 procent av Nissan medan det japanska bolaget äger 15 procent i sin franska motsvarighet.