”Blir en internationell angelägenhet”.

ANNONS

I natt hände det igen – trots eller kanske just på grund av FN:s senaste skärpta sanktioner. Nordkorea avfyrade på nytt en missil över Japan och hotar att använda kärnvapen mot landet.

Spänningarna i regionen är upptrappade till max och storbanken Citis chefsanalytiker varnar för att utvecklingen kan komma att eskalera till det värsta tänkbara scenariot på Koreahalvön.

En konflikt skulle, befarar Tina Fordham, som hon heter, dels rubba den ekonomiska marknaden och i värsta fall sätta hela klotet i brand.

”Den skulle inte bara orsaka problem i regionen utan kan potentiellt sett leda till tredje världskriget. Detta på grund av USA:s säkerhetsgarantier, en konflikt blir en internationell angelägenhet över en natt”, säger hon till nyhetskanalen CNBC, rapporterar Di.

”Vi har fått nog av att försöka få Nordkorea att göra det rätta, vi agerar nu för att hindra Nordkorea från att göra fel”, har USA:s FN-ambassadör Nikki Haley deklarerat, enligt Reuters.

ANNONS
ANNONS

För bara någon vecka sedan gjorde Nordkorea sitt mest kraftfulla kärnvapentest, som resulterade i ännu hårdare handelssanktioner mot landet och försämrade en redan frostig relation med USA ännu mer.

”Nordkorea är det enskilt största geopolitiska hotet”, slår Tina Fordham fast, enligt CNBC, uppger Di.