Dagens PS

Bankdirektören: "Det är ett bedrägeri"

Jamie Dimon
Jamie Dimon på JP Morgan varnade redan 2021 för fintechs framfart. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 13 sep. 2017Publicerad: 13 sep. 2017

Övertygad om att hajpen är en bubbla “som kommer att spricka”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

JP Morgans vd Jamie Dimon uttryckte sig under en bankkonferens minst sagt negativt om den digitala valutan bitcoin, skriver Marketwatch.

Han beskrev valutans uppgång som ett klassiskt exempel på en bubbla och att den för eller senare kommer att spricka.

”Bitcoin kommer i slutändan att spricka. Det är ett bedrägeri. Den är värre än tulpanmanin och kommer inte att sluta bra”, sade Jamie Dimon.

I sin kritik av bitcoin tillade Jamie Dimon att han dessutom skulle sparka traders på banken om de handlade med valutan.

Jamie Dimons negativa uttalanden om bitcoin kan ha fått en inverkan på bitcoin som tappade cirka två procent till 4 107 dollar under tisdagen. Nedgången har fortsatt sedan dess och valutan är nu ned knappt 3,6 procent till strax under 4 000 dollar. Bitcoin toppade på över 5 000 dollar i fredags.

Personer som nyligen också kallat bitcoin för en bubbla inkluderar professorn och nobelpristagaren i ekonomi Robert Shiller samt entreprenören Mark Cuban.

“Jag tror att det är en bubbla. Jag vet bara inte när eller med hur mycket det kommer korrigeras. När alla skryter om hur enkelt det är att göra pengar = bubbla”, skrev Cuban på Twitter i somras.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS