Dagens PS

Apple, Samsung och Spotify – här är dagens rapporter

businessbriefen-apple-samsung-spotify
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 31 juli 2019Publicerad: 31 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter börsraset – investerarna förlorar miljoner
Efter morgonens nyhet att forskningsbolaget Janssen Biotech säger upp samarbetet med Alligator Bioscience har det senare bolagets kurs störtdykt. Så här mycket förlorar storägarna på den röda onsdagen.

Jackpot på börsen? Här är fem kursraketer
Bäst i klassen är ett papper som rusat med hela 113 procent sedan årsskiftet. Svenska Dagbladet listar aktierna som spöat börsindex rejält.

Bekräftat: Ryanair varslar tusentals
Ryanairs vd Michael O’Leary har meddelat att flygbolaget ska skära ner med 1.500 anställda på grund av sämre resultat.

Tesla åker på skattesmäll i Kina
Elbilstillverkaren måste från och med slutet av 2023 betala drygt 323 miljoner dollar i årlig skatt i Kina relaterat till företagets leasing av Gigafactory-fabriken i Shanghai.

Ikea stäms för glödlampor i Kalifornien
De fem detaljhandelsjättarna Amazon, Walmart, Ikea, Target och Bed Bath & Beyond stäms av University of California för intrång i fyra patent relaterade till LED-glödlampor.

Swedbank-aktien lockar – trots sänkt utdelning
Internetbanken Nordnets kunder nettoköpte Swedbank trots att bankens styrelse beslutat sig för att dra ned på utdelningarna.

Rapporter

Apple ökar vinsten – trots iPhone-tapp
Teknikjätten Apple redovisar en omsättning i linje med förväntat under det tredje kvartalet. Vinsten var högre än väntat och försäljningsprognosen ligger även den högre än väntat. Försäljningen av iPhone minskade med 13 procent.

ANNONS

Samsungs vinstras – 50 procent borta
Samsung Electronics mer än halverade vinsten under årets andra kvartal men räknar med en gradvis återhämtning framöver. Rörelseresultatet rasade 55,6 procent till 6,59 biljoner won. Väntat var 6,07 biljoner won enligt en sammanställning från Yonhap Infomax.

Nya rekordet på Ullared – 29.200 besökare på en dag
Det noterades ett nytt besöksrekord på Gekås Ullared under gårdagen, som nu lyder 29.200 besökare på en dag. Antal besökare på köpcentret under juli blev totalt 623.000 och försäljningen under sommarens mest intensiva månad landade på 670 miljoner kronor, motsvarande en ökning om 8,5 procent.

Spotify bromsar förlustökningen – höjer prognos
Musikströmningstjänsten Spotify redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men klart bättre än väntat.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS