Teknikjättens planer bör få Donald Trump att gnugga händerna.

ANNONS

Apple annonserar planer på att återföra pengar från utlandet i vad som kan ses som en stor seger för USA:s president Donald Trump och den skattereform som nyligen klubbades igenom.

Apple säger sig komma att bidra med 350 miljarder dollar till den amerikanska ekonomin under de kommande fem åren. Det innebär samtidigt att 20.000 nya jobb ska skapas och ett nytt campus byggas. Kapitalinvesteringarna under femårsperioden väntas bli över 30 miljarder dollar, varav cirka 10 miljarder ska gå till datacenter i USA.

För USA:s ekonomi blir det ett tillskott med 38 miljarder dollar som Apple väntas betala i en engångsskatt i samband med att pengar från utlandet hämtas hem. Det indikerar att Apple överför i princip hela kassakistan på 250 miljarder dollar som i dag ligger i utlandet.

ANNONS
ANNONS

Det hela stoppar inte där, Apple tänker också utöka storleken på sin Advanced Manufacturing Fund från 1 till 5 miljarder dollar. Fonden har tidigare etablerats för att stötta innovation hos amerikanska tillverkningsbolag.