I en intervju med Dagens Nyheter backar Annie Lööf (C) från kravet om fri hyressättning i nyproduktion som i måndags fällde statsminister Stefan Löfven (S). Hon vill nu omförhandla januariavtalet.

ANNONS

Centerpartiet backar i frågan om fri hyressättning i nyproduktion – och går därmed med på Vänsterpartiets krav om att stryka punkt 44 i januariavtalet.

”Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar Januariavtalet för att få en bättre balans”, säger C-ledaren till DN.

Centerpartiets pris är skattesänkningar i höstbudgeten för låg- och medelinkomstagare samt en skattesänkning på investeringssparkontot ISK. Annie Lööf hoppas nu också att Liberalerna kommer åter till januariavtalet.

”Vi hoppas att Liberalerna nu kan komma tillbaks. Januariavtalet bygger på att vi fyra partier som står bakom det kan presentera en budget och genomföra liberal politik. Vi ser att en justering av Januariavtalet också kan innebära att vi satsar mer på rättsväsendet och integration”, säger Annie Lööf.

Statsminister Stefan Löfven (S) var snabbt ut och kommenterade beskedet.

ANNONS
ANNONS

”Jag välkomnar det besked som Annie Lööf nu ger. Det är konstruktivt och en väg framåt. Det är viktigt att fler partier nu agerar för landets bästa. Det är vi alltid beredda att göra”, säger statsminister Stefan Löfven till DN.

Läs mer: Bortröstade Löfven: ”Svårt politiskt läge”