Dagens PS

Aktieproffs: ”Bitcoin värt mer än Apple inom fem år”

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 25 okt. 2017

Och om ett decennium har kursen rusat till 50.000 dollar, spår han och fnyser åt kryptovalutans belackare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ronnie Moas, aktieproffs och grundare av rådgivningsfirman Standpoint Research, är en uttalad förespråkare av Bitcoin. I en intervju med amerikanska CNBC målar han upp en lysande framtid för kryptovalutan.

Expertens prognos kommer efter att en rad tunga kritiker kallat Bitcoin för antingen ett ”verktyg för pengatvätt” eller “en bubbla”. På måndagen gick även den saudiske prinsen och miljardären Alwaleed bin Talal ut och menade att kryptovalutan – med tanke på dess oreglerade marknad – är ett ”Enron in the making” och syftade på den tidigare bolagsjätten som kollapsade under spektakulära former 2001 i en skandal efter uppdagade bokföringsbrott.

Ronnie Moas tar dock kritikernas skepsis med en nypa salt och påminner CNBC-reportrarna om att alla dessa ”ligger tungt” i flera börsnoterade amerikanska storbanker – vilket förklarar deras oro, menar han.

”Bankerna känner sig hotade av kryptovalutor. Så jag förväntar mig inte att dessa skulle gå ut och rekommendera bitcoin, för det skulle skada deras affärer”, säger han.

Aktieprofilen – som så sent som i februari spådde att bitcoin-kursen skulle spränga 5.000-dollarvallen – tror nu att valutan ska upp rejält kommande år. Redan på tisdagen matchade det sammanlagda marknadsvärdet investmentbanken Goldman Sachs börsvärde och inom fem år har kryptovalutan rusat förbi Apple som i dag värderas till omkring drygt 800 miljarder dollar, säger Moas.

Och hans optimism slutar knappast där.

”Det finns i dag 200 biljoner dollar kopplade till guld, aktier, obligationer och kontanter runt om i världen. Om bara en procent av dessa skulle flyttas över till kryptovalutamarknaden skulle den få ett marknadsvärde på 2 biljoner dollar och en bitcoin skulle vara värd 50.000 dollar.”

Läs mer från vårt temabrev PS kryptovalutor:

ANNONS

Bitcoinköpen går nu blixtsnabbt >

“ICO största bedrägeriet någonsin” >

Saudisk prins varnar: Bitcoin kommer implodera >

Mellan blockkedja och nod – så funkar det >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS