Dagens PS

ABB landar affär värd 260 miljoner i Singapore

ABB har vunnit ett kontrakt värt 30 miljoner dollar, motsvarande 260 miljoner kronor, i Singapore. (Foto: TT)
ABB har vunnit ett kontrakt värt 30 miljoner dollar, motsvarande 260 miljoner kronor, i Singapore. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 16 nov. 2020Publicerad: 16 nov. 2020

ABB har vunnit ett kontrakt värt 30 miljoner dollar, motsvarande 260 miljoner kronor, om leverans av ett komplett övervaknings- och styrssystem till Tuas vattenreningsverk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Beställare är Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, PUB. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet kan ses mot bakgrund av att Singapore är ett av världens mest vattenstressade länder på grund av avsaknad av naturliga vattenkällor.

Tuas vattenreningsverk ingår som en viktig del i den andra fasen av Singapores långa underjordiska avloppssystem. Verket använder avloppsvatten från den västra delen av Singapore. Med hjälp av en membranbioreaktor behandlas och renas avloppsvattnet från hushåll för att producera nytt vatten. Därutöver hanteras också industriellt avloppsvatten för behandling och skickas åter tillbaka till industrierna för återanvändning. ABB:s uppdrag blir att automatisera vad som är världens största membranbioreaktor.

“Vattenbehovet i Singapore ligger idag på cirka 1 627 727 kubikmeter per dag, varav hushållen förbrukar 45 procent och industrin resten. Per 2060 förväntas vattenbehovet att nästan fördubblas. För att klara denna efterfrågan är det avgörande att sluta vattenkretsloppet och säkerställa att varje droppe samlas in, behandlas och återanvänds. Vi är glada att kunna stötta denna strävan att behandla och rena vatten vid Tuas vattenreningsverk och samtidigt hjälpa till att hantera och spara den energi som behövs i processen”, säger Peter Terwiesch, chef för ABB:s affärsområde Industrial Automation.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS