Dagens PS

"Historiens sämsta affär” kan nu upprepas

(Foto: TT) OBS! Bilden är ett montage.
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 24 okt. 2016Publicerad: 24 okt. 2016

Nu är det klart. I lördags, bara dagar efter de första ryktena spreds förra veckan, står det klart att den amerikanska operatören AT&T köper Time Warner för 85,4 miljarder dollar, motsvarande ungefär 760 miljarder kronor. För aktieägare och investerare är köpet en jackpot eftersom köpeskillingen innebär en premie på 36 procent. Men huruvida affären är ett lika stort genidrag för de två inblandade bolagen, och dessas framtid, är inte lika säkert.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När affärstidningar samlar tidernas största affärsfiaskon är det nämligen en som oftast hamnar i topp: den enorma fusionen mellan amerikanska mediekoncernen Time Warner och internetbolaget AOL.

Som sajten Recode konstaterar:

”Förra gången Time Warner var inblandad i en affär var det historiens värsta.”

Även om de två parterna enats om ett pris är det dock för tidigt att ropa hej. Affären måste godkännas av amerikanska myndigheter och får man tro de första reaktionerna kan det sättas käppar i hjulen, rapporterar TT. Medan Donald Trump lover att stoppa affären om han vinner valet har den tidigare demokratiske kandidaten Bernie Sanders uppmanat Obama-administrationen att göra samma sak.

“Den här affären skulle innebära högre pris och färre valmöjligheter för det amerikanska folket”, skriver Sanders på Twitter.

I väntan på avgörandet i gigantaffären mellan Time Warner och AT&T samlar Dagens PS några av de senaste årens största bolagsfloppar. Se listan nedan och klicka på länkarna för att läsa mer.

1. Ericssons pinsamma miss – tyckte Iphone var ”skit”
Ericssons experter var helt ute och cyklade. Resten är historia.  >

2. Tidernas största floppar – tio prylar som dog ut
Minns du fiaskot med Laserdiscen? Den kommer bara på tionde plats när tidningen M3 listar historiens värsta prylfloppar.  >

ANNONS

3. Techstjärnor blottar sina floppar
Avslöjar osminkat sina klavertramp i ny bok.  >

4. Fiasko kostade Kamprad kvarts miljard kronor
Efter att ha investerat över en kvarts miljard kronor sålde Ingvar Kamprads riskkapitalbolag Alipes den förlustdrabbade verksamheten för en “symbolisk summa”.  >

5. Sveriges sju största fiaskon genom tiderna
De flesta misslyckade satsningarna glöms snart bort. Men här är sju grandiosa fiaskon som går till historieböckerna. De är helt enkelt “för bra för att glömmas bort.”  >

LÄS URSPRUNGSARTIKELN: The last Time Warner deal was the worst deal in history. What is AT&T thinking?  >

LÄS MER: AT&T will buy Time Warner for $85 billion. Now what?  >

LÄS ÄVEN: Skepsis mot Time Warner-affären  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS