Det pekar mot att Volvo Cars strategi för att slå försäljningsrekord under 2021 blir framgångsrik. Nu gör biltillverkaren ännu en rekordmånad.

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om Volvo Cars planer på att slå försäljningsrekord under 2021. För att leverera rekordet förlitar sig Volvo Cars på att sälja fler laddbara bilar.

Än så länge har strategin varit framgångsrik.

Bästa februariförsäljningen någonsin

Volvo Cars försäljning steg med 27,8 procent till 50 795 bilar i februari, jämfört med samma period året innan. Detta var bolagets bästa februarimånad någonsin, enligt ett pressmeddelande.

Recharge-försäljningen, som omfattar alla laddbara bilar från Volvo Cars – helelektriska och plug-in hybrider – fortsatte  att gå starkt och stod för 26,6 procent av alla sålda Volvo-bilar i februari, globalt sett. Modellens andel i Europa uppgick till ännu högre 44 procent av alla sålda Volvo-bilar.

Modellens andel i Europa uppgick till ännu högre 44 procent av alla sålda Volvo-bilar.

Stark utveckling i Kina

Sett till marknader var den procentuella utvecklingen som störst i Kina, upp hela 736,8 procent till 10 083 bilar. Den stora ökningen förklaras av att det rådde nedstängning i Kina förra året på grund av coronapandemin.

På största marknaden i Europa steg försäljningen med 2,1 procent till 23 927 bilar.

ANNONS
ANNONS

Den ackumulerade försäljningen för årets två första månader är 110 383 bilar, en uppgång på 29,1 procent.

Läs mer: Här är Volvos nya elbil – C40 Recharge [Dagens PS] >>