Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppmanar bilindustrin att ändra sin affärsmodell till att bli mer hållbar och klimatvänlig.

ANNONS

Han talar i dag, måndag, på ett FN-möte vid Volvos huvudkontor i Torslanda där runt 190 företagsledare och hållbarhetsexperter från omkring 100 företag och organisationer samlas för att diskutera hur näringslivet kan bidra för att nå FN.s klimat- och hållbarhetsmål, skriver Göteborgs-Posten.

Mötet är en del av FN:s Global Compact, som är världens största initiativ för hållbart företagande. Bland deltagarna finns, enligt GP, även Alfa Lavals vd Tom Erixon.

Håkan Samuelsson öppningstalar med uppmaningen till bilindustrin att bli mer miljövänlig.

”Våra kunder vill ha säkrare, mer hållbara och bra bilar. Vi kan möta de kraven, vara en kraft till förändring samtidigt som vår affär växer. Jag är övertygad om att nästa generation av fullt självkörande, elektrifierade och uppkopplade bilar kommer att göra framtidens städer renare, säkrare och smartare”, säger Samuelsson i talet.

Enligt GP har Volvo som mål att det år 2025 ska finnas en miljon elektrifierade Volvobilar på vägarna och att tillverkningen ska vara helt klimatneutral.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Brakförlust i Ericsson – Volvo skräller stort [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Historisk debut: Volvo bygger sin första elbil [DagensPS.se] >