Volvo och Polestar kopierar Tesla – men inte i Sverige

Uppdaterad: 19 aug. 2021Publicerad: 19 aug. 2021
Volvo och Polestar
Nu kan teknikerna komma hem till dig, om du bor i Norge eller Italien. (Foto: Volvo Cars Norge)

Inom kort kan ägare av Volvo och Polestar få bilen reparerad hemma på gatan eller på garageuppfarten – men inte i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Volvo och Polestar satsar på att ge bilägarna en suverän service när det gäller snabbåtgärdade fel. Vad sägs om att de kommer hem till dig och lagar bilen på garageuppfarten i stället för att du ska behöva ta dig till verkstaden? Det blir snart verklighet, om du bor i Norge eller Italien – Sverige får dock vänta på den här servicen.

Konceptet hämtar Geelyägda tillverkarna från Tesla som redan haft den servicen i flera år. Du slipper åka till verkstaden, utan verkstaden kommer till dig, om än i mobil version.

Fler riktiga verkstäder

Nu har Geelymärkena fler riktiga verkstäder än vad Tesla kan stoltsera med, men de ser ändå en vinning med den mobila verkstaden.

– Kunden slipper att åka till verkstaden för mindre servicearbeten och vi tror den bekvämligheten kommer vara lockande för många, säger Rune Solbakken, verkstadsutvecklingschef och ansvarig för satsningen på Volvo Cars i Norge.

Enkla reparationer

Kraven för att komma ut är enkla. Bilen ska inte behöva hissas upp för att felet ska kunna åtgärdas, dessutom byts heller ingen vätska på plats hos kunden.

Behöver bilen specialistvård? Ja, då är det ändå den fysiska verkstaden som räknas.

– Inledningsvis kommer vi börja med de enkla jobben. Om man måste skruva av eller på hjulen, om jobbet innebär att byta vätskor, felsöka eller kräver specialverktyg eller specialistkompetens måste bilen in till verkstad, säger Rune Solbakken.

Läs mer: Halvledarbrist väntas bli utdragen

ANNONS
ANNONS