Volvo Cars miljardsatsar på nya Polestar 3 i sin USA-fabrik. Satsningen är del i Volvos arbete att producera nya generationens elbilar.

ANNONS

Fabriken har varit igång i tre år och ligger i South Carolinas Ridgeville.

Hittills har det varit fokus på bensindrivna Volvo S60, men med den nya satsningen på 118 miljoner dollar så har Volvo sammanlagt  lagt in 1,2 miljarder dollar, eller omkring 10 miljarder kronor, i fabriken och kommer nu satsa på Polestars nästa modell, Polestar 3, och Volvos nya XC90.

Kina och USA

Till att börja med ska Polestar 3 dock tillverkas i Volvos fabrik i kinesiska Chengdu från nästa år, för att 2023 börja tillverkas i den amerikanska fabriken.

För europeiska kunder som vill ha en Polestar 3 kommer bilarna från den kinesiska fabriken, medan fabriken i USA tillverkar bilar till den amerikanska marknaden.

”Med tillverkning i Kina och USA täcks våra behov”, säger Polestars vd Thomas Ingenlath till Di.

Vill se fler investerare

Polestar har tagit in 550 miljoner dollar från investerare på sistone, främst från Kina, och Thomas Ingenlath vill gärna se fler investerare framöver.

”Vi tittar på vår finansiering med öppet sinne och alla olika alternativ diskuteras. Vi måste fortsätta att ta in kapital både för vår utveckling och för att visa att kapitalmarknaden litar på oss. Vi är ett bolag som står på egna ben”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Polestar ägs gemensamt av Volvo Cars och dess ägare Geely Holding, och medan Polestar ingår i utvärderingen av potentiell börsnotering för Volvo Cars så är det inte något som Polestar kommer göra på egen hand.

Läs mer: Polestar krävs på 210 norska miljoner