Alphabet-ägda Waymos teknik är robust nog för att undvika en Uber-krasch, enligt vd:n John Krafcik. Det rapporterar Bloomberg News.

ANNONS

John Krafnik delger att de har mycket stort förtroende för att Waymos teknik är robust och kan hantera situationer liknande den som Uber var involverad i nyligen.

Vidare uppger vd:n att man fortsätter genomföra tester i Arizona, vilket går emot andra företag som valt att temporärt stoppa sina testprogram för autonoma bilar.

Uber stoppade sina tester med självkörande bilar i måndags efter att en kvinna under måndagen blivit påkörd. Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Uber sa då att man samarbetar fullt ut med den lokala polisen som utreder olyckan.

Experter som sett videon av Uber-kraschen har pekat på tydliga misslyckanden i Ubers sensorsystem. Tio amerikanska senatorer skickade ett brev på fredagen till företag som testar autonoma bilar i vilken de ombes att ta bort bestämmelser som hindrar konsumenter från att stämma bilföretagen.

ANNONS
ANNONS

Under 2017 valde Waymo att initiera en bitter rättegång mot Uber avseende påstått stulen sensordesign, och man kom överens nu i februari där Waymo erhöll 245 miljoner dollar i form av Uber-aktier.