Här är registreringsskylten som kan slå världsrekord – många gånger dyrare än Lamborghinin den sitter på.
Kombinationen ”MM” bjuds ut i Kalifornien för 206 miljoner kronor.
– Registreringsskyltar har alltid varit en statussymbol, skriver ägaren på sin sajt. 

ANNONS

Om du trodde att det var dyrt att köpa en superbil är det inget i jämförelse med vad nummerplåten ”MM” bjuds ut för. Den är runt 70 gånger dyrare än Lamborghinin den sitter på. Kombinationen ”MM” bjuds ut av ägaren för 206 miljoner kronor. Det finns bara 35 skyltar med tvåbokstavskombinationer i Kalifornien, och dubbla bokstäver är otroligt sällsynt. 

MM…kostar det så smakar det. En liten bonus är att skylten kommer med eget NFC-tagg. Foto: MMplate

Regeln om att kunna sälja registreringsskyltar är relativt ny i Kalifornien och kom till under 2017. Tidigare kunde du bara flytta dem mellan dina olika bilar. Skylten bjuds nu ut för motsvarande 24,3 miljoner dollar, närmare 206 miljoner kronor. Köparen får dessutom skyltens NFT-kod på köpet.  

Rekordet är från Abu Dhabi

Än så länge är skylten osåld, men om den går för begärt pris blir det den dyraste skylten någonsin. Det tidigare rekordet innehas av skylten ”1” i Abu Dhabi. Den gick för 121 miljoner kronor. Skylten ”New York” är fortfarande till salu för drygt 170 miljoner kronor. 

ANNONS
ANNONS

Den som vill ha en unik nummerplåt i Sverige kommer betydligt billigare undan. Skylten kostar 6200 kronor och då är en giltig i tio år.