Dagens PS

Citroën hakar på retrotrend med klassisk camping

Citroën
Citroën Type Holidays var en flirt med retros 40-talet. (Foto: Citroën)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 02 okt. 2023Publicerad: 02 okt. 2023

Franska Citroën hakar på campingtrenden med en silverfärgad retro skåpbil. Ett kompakt fordon som gör det möjligt att resa, sova och äta ute i naturen såväl som i stadsmiljöer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Citroën lär ha fått många leenden på årets husvagnsmässa i Düsseldorf, när den franska biltillverkaren ville fira sin egen 104-åriga historia. Det gjorde man med dunder och brak genom att presentera Citroën Type Holidays – där biltillverkaren vill flirta med 1940-talet genom att hylla sin egen berömda Type H-Van med den nya tappningen. Den nya modellen är utformad av den italienska karossbyggaren Caselani för att se ut som just den klassiska Type H-skåpbilen.

Citroën Type Holidays går att beställa och kommer kunna leveras någon gång under nästa år. (Foto: Citroën)

Citroën vill hänga med i campingtrenden

Citroën Type Holidays kommer gå att beställa senare i år, för leverans nästa år. Den franska tillverkaren vill hänga med i campingtrenden och samtidigt ha en modern ombyggd skåpbil som med sin takhöjd på 1,99 meter fungerar på campingplatser i naturen, såväl som i stadsmiljöer, skriver Robb Report.

Den nya retrolooken lär sticka ut på campingplatsen. (Foto: Citroën)

Med sin silverfärgade retrolook kommer Citroën Type Holidays sticka ut bland andra campingfordon på marknaden. Det finns även plats för fyra vuxna, med två sovavdelningar, varav en är i det förhöjda taket.

Den största skillnaden mellan den nya modellen är en kraftigt skulpterad frontpanel, som har ett mycket mer kantigt utseende och gammaldags runda strålkastare, än sin föregångare. Med de nya förändringarna ser fordonet ut som en mer strömlinjeformad version av skåpbilen som har varit en del av europeiska städer i över 70 år nu.

Citroën Type Holidays fungerar bra i stadsmiljöer såväl som i naturen. (Foto: Citroën)
ANNONS
En modern tillbakablick till 1940-talet, när Citroën samtidigt vill behålla den där klassiska retro-looken. (Foto: Citroën)

Läs även:

Citroën pressar priset – elbil under 300 000 kronor – Dagens PS

Citroën med träsmak i baken: Såldes för miljoner – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS