Att campa med stil kommer att nå oanade höjder för den som kniper denna sällsynta Mercedes-Benz 220 SE Ponton Coupe från 1960 med matchande husvagn som just nu ligger ute till försäljning för 132 700 dollar, skriver Robb Report. 

ANNONS

Utan att överdriva vågar vi påstå att veckans absoluta vrålåk heter Mercedes-Benz 220 SE Ponton Coupe. En smäcker klassiker i himmelsblått från 1960 med matchande husvagn som nu lagts ut till försäljning av Mercedes-specialisten Mechatronik för 132 700 dollar, motsvarande närmare 1,2 miljoner kronor.

Mercedes
Mercedes-Benz 220 SE Ponton Coupe, ett legendariskt åk från 1960. (Bild: Mechatronik)

Mercedes från 1953

Det var under 1953 som Mercedes lanserade den idag legendariska modellen Mercedes-Benz 220 SE Ponton Coupe. Då som den andra i raden bland företagets volymmodeller efter andra världskriget. Sedan dess har både bilen och det tillhörande släpet genomgått omfattande restaureringar från grunden, såväl interiört som exteriört, skriver Robb Report.

Namnet på den klassiska tvådörrarskupén kommer av det tyska ordet ”ponton” och kan ta emot upp till åtta passagerare. Här kan du som förare njuta av en läcker läderklädsel av högsta kvalitet tillsammans med en unik taklucka och en automatisk antenn. Bilen är också utrustad med en häftig Becker Grand Prix-radio som bara den är värd en åktur.

Mercedes
Välbevarad motor. (Bild: Mechatronik)

Motor med 105 hästkrafter

Motorn på 105 hästkrafter består av inline-sex-motor som sammankopplad med en fyrväxlad manuell växellåda kan nå en topphastighet på 99 kilometer i timmen. Just denna utgåva har endast gått 36 000 miles, motsvarande 58 000 kilometer vilket lämnar gott om utrymme för den blivande ägaren och dennes framtida campingplaner, skriver Robb Report. 

Mercedes
Läcker läderklädsel av högsta kvalitet. (Bild: Mechatronik)
Mercedes
Cool Becker Grand Prix-radio som i sig utgör ett samlarobjekt. (Bild: Mechatronik)
Mercedes
Inte vilken husvagn som helst. (Bild: Mechatronik)
Merca
Färgstark och komfortabel inredning i husvagnen. (Bild: Mechatronik)

Unikt samlarobjekt

Inuti husvagnen av modell Austermann Type Knospe-K hittar du vackra, orangeröda lädersäten som matchar bilens klädsel och tillsammans bildar en säng för övernattande passagerare. Husvagnen har även ett skjutbart ståltak och en matchande markis.

ANNONS
ANNONS

Som en av bara 1 300 enheter som någonsin tillverkats är bilen ett garanterat unikt samlarobjekt, inte minst sedan husvagnen också är en av de sista som återstår av modellen, skriver Robb Report.

Läs även: Kraschade nya lyxbilen efter drygt tre kilometer [Dagens PS]