Volvo V60 Recharge ger mycket prestanda till låga driftskostnader. Förutom de tilltalande egenskaper är bilen snygg och lyxig i kombination med en bekväm körupplevelse. 

ANNONS

Volvo V60 Recharge har en hybridteknik som producerar en total effekt på 253 hk. Räckvidden är upp till 91 kilometer i elektriskt läge enligt WLTP. Bilen gör 0–100 km/h på 5,4 sekunder.

Vår artikelserie ”Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Volvo V60 Recharge hamnar på i vår sammanställning.

Volvo-V60-Recharge.side
Recharge-modellerna har utrustats med två lägen – power-läge för enbart eldrift och hybridläge som kombinerar elmotorn med förbränningsmotorn. (Foto: Volvo)

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Volvo V60 Recharge.

Carbuyers: ”Prestanda och låga driftskostnader”

”Volvo V60 Recharge erbjuder mycket prestanda, praktiska egenskaper och låga driftskostnader, vilket gör den särskilt önskvärd för tjänstebilsförare”

ANNONS
ANNONS
V60 har gott om bagageutrymme och är bekväm för samtliga passagerare. (Foto: Volvo)

 

Driving Electrics: ”Lyxig och snygg”

”Lyxig interiör, snyggt utseende och låga driftskostnader vilket gör bilen till ett önskvärt paket, särskilt som tjänstebil”

Carwows: ”Snabb och bekväm”

” Volvo V60 Recharge är otroligt snabb och bekväm, men det är inte en bil för dig som letar efter en rolig bil”

Volvo-V60-Recharge.back
Bilen är utrustad med ett system för förarstöd som till exempel förenklar backning, byte av filer och minskar risken för kollisioner. Volvo vill med dessa system öka säkerheten. (Foto: Volvo)

 

Volvo-V60-Recharge.interior
Interiören är stilren med trä- och läderdetaljer och den klassiska touchskärmen i mitten. Växelspaken av kristall från Orrefors, snygg detalj som lyfter kvalitetskänslan. (Foto: Volvo)

 

ANNONS
ANNONS

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Volvo V60 Recharge på tredje plats.

Läs mer: Topplista: Sveriges 20 populäraste bilar 2021 [Dagens PS]

Läs mer: Volvos starka nyhet: 455 hk och nio mil på el [Dagens PS]

Läs mer: Bästa laddhybriden – bäst i alla tester [Dagens PS]