BMW 330e är ett stycke tysk ingenjörskonst. BMW har skapat en laddhybrid med fantastiska köregenskaper till låga driftskostnader. Bilen fungerar lika bra som familjebil som tjänstebil. 

ANNONS

BMW 330e har en hybridteknik med förbränningsmotor (135kW) och elmotor på (83kW) som tillsammans producerar en maxeffekt på 248 hk. Räckvidden är upp till 60 kilometer i elektriskt läge enligt WLTP. Bilen gör 0–100 km/h på 5,8 sekunder.

Vår artikelserie ”Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester.

Läs nedan för att se vilken plats BMW 330e hamnar på i vår sammanställning.

BMW-330e.side
BMW använder tekniken energiåtervinning som innebär att bilen vid inbromsning omvandlar rörelseenergi till elektriskt energi som kan lagras i batteriet. (Foto: BMW)

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever BMW 330e.

Carbuyer: ”Prisvärt alternativ”

ANNONS
ANNONS

”BMW 330e plug-in hybrid är fantastisk att köra, bekväm och prisvärd att köra, speciellt för tjänstebilsförare.”

Driving Electric: ”Fulländad allroundbil”

”Den senaste BMW 3-serien plug-in hybrid är en mycket fulländad allroundbil, som kombinerar körglädje med mycket låga driftskostnader för ett tilltalande paket.”

Carwow: ”Fantastisk att köra”

”BMW 3-serien är en praktisk men ändå avancerad familjebil som är fantastisk att köra. Det är väldigt irriterande att tillvalen är dyra.”

BMW-330e.back
BMW har valt att satsa på ett nytt formspråk – en design för de som gillar ett sportigt utseende. (Foto: BMW)

 

ANNONS
ANNONS
BMW-330e.interior
Interiören går att få i läckert läder. BMW:s infotainmentsystem är smart och styrs antingen med touch eller med ratten i mittkonsolen. (Foto: BMW)

 

Självklart finns modellen även som kombi eller Touring på BMW språk (Foto: BMW)

Totalvinnare i ”bäst i alla tester”

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer BMW 330e på första plats.

Läs även: Topplistan laddhybrider – bäst i alla tester [Dagens PS]

Läs mer: BMW brutala elbil iX M60 får 619 hästkrafter [Dagens PS]