Tesla väntas leverera rekordresultat och högre försäljningssiffror än någonsin, enligt uppskattningar på Wall Street.

ANNONS

Ett snitt på förväntningarna för det första kvartalet 2021 är att Tesla kommer att ha en försäljning på 10,5 miljarder dollar, motsvarande 88 miljarder kronor, skriver Wall Street Journal.

Nettointäkterna väntas ligga runt 509 miljoner dollar, motsvarande 4,2 miljarder svenska kronor, enligt snittet.

Levererade 184 800 bilar

Estimaten bygger på att Tesla har redovisat att de levererade drygt 184 800 bilar under det första kvartalet 2021, mer än dubbelt så många som samma period i fjol. Det är uppdelat på 182 780 Model 3 och Model Y samt 2 020 Model S och Model X, enligt bloggen Teslarati.

Under fjolåret drogs Teslas resultat ned av produktionsstängningar till följd av covid-19, och hade en försäljning på 6 miljarder dollar och gjorde en vinst på 16 miljoner dollar.

Teslas aktie kostade 729,40 dollar vid börsstängningen i USA i fredags. Som högst har aktien handlats till 900,40 dollar, i slutet av januari i år.

Svenska sparare håller koll

Tesla släpper sin kvartalsrapport under måndagen. Senare i veckan rapporterar också de stora techbolagen Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet och Facebook, som tillsammans står för 16,9 procent av värdet på storbolagsindexet S&P 500.

”Många svenska sparare håller stenkoll på tech-rapporterna, särskilt Apples och Teslas, som väl får räknas in här”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Privata Affärer.

ANNONS
ANNONS

”Tesla är en aktie byggd på förhoppningar om en helt ny bilbransch där Tesla ligger i absolut framkant. Men trots bolagets fördelar gentemot konkurrenterna i den stora omställning som hela branschen genomgår så bör man som sparare ändå fråga sig om det är rimligt att Teslas börsvärde under 2020 ökade motsvarande ett helt Berkshire Hathaway”, säger Frida Bratt om Tesla förväntas göra rekordresultat.

Läs mer: Test: Så lätt är det att lura Teslas autopilot