Här är testet som fått både Elon Musk och Teslaägare att rasa.
En journalist på CNN sågar Tesla ”Full Self Driving” efter flera incidenter under testet.
– Programvaran kraschade nästan in i ett vägarbete, försökte svänga in i en stoppad lastbil och försöka köra på fel sida av vägen, säger Michael Ballaban, reporter på CNN.

ANNONS

Tv-kanalen CNN har publicerat ett test av Teslas betaversion av ”Full Self Driving” som retat gallfeber på vd:n Elon Musk och många Teslaägare. Testet handlar om självkörningssystemet ”Full Self Driving” som Tesla just nu gör betatester av på allmän väg i USA. I Europa hindrar EU-regler Tesla från att testa systemet.

Skulle finnas en miljon robottaxis

Trots att Elon Musk redan lovat att det i slutet av 2020 skulle  finnas en miljon robottaxis på vägarna fungerar systemet fortfarande inte felfritt. I CNN:s inslag får tittarna bland annat se hur autopiloten nästan kraschar in i en mötande UPS-lastbil i ett försök att undvika en cyklist.

Vid ett vägarbete är Teslan inte alls med på noterna. Testet gjorde i tät New York-trafik på Flatbush Avenue i Brooklyn.

Elon Musk anklagar CNN för att ha skrivit testet innan körningen gjordes. Faksimil: CNN och Twitter

Enligt CNN-reportern Michael Ballaban tutade arga förare på Teslan när systemet tvekade mitt i korsningar. Han hävdar vidare att den fulla självkörningen behövde massor av mänskliga ingrepp för att undvika olyckshändelser. På raksträckorna utan svåra situationer fungerade systemet felfritt.

Anklagar CNN för fejkade nyheter

Teslas vd Elon Musk gör som Donald Trump och anklagar CNN för att ha fejkat nyheten. Musk har via twitter ifrågasatt riktigheten i testet. Han hävdar att testet var skrivet redan innan provkörningen ägt rum.

Många Teslaägare rasar och hävdar att testet är djupt orättvist och att Michael Ballabon har säljoptioner i Tesla.Titta och döm själv, skulle du vara beredd att lämna över kontrollen till Full Self Driving?

ANNONS
ANNONS

Kostar 77 700 kronor i Sverige

I Sverige kostar full självkörningsförmåga 77 700 kronor som tillval. Tesla kan inte uppge något datum för när tillvalet är redo att tas i bruk och myndighetsgodkännande saknas.

I USA är programvaran fortfarande i betaversion och får bara användas av utvalda Teslaägare som själva kör extra bra. Elon Musk har vid flera tillfällen hävdat att en bred lansering är nära förestående, men det tycks ändå dröja.