Tesla släppte rapport på måndagskvällen och drämde till med nytt försäljningsrekord. Trots det föll aktien tillbaka i efterhandeln.

ANNONS

Den amerikanska elbilsjätten, där serieentreprenören Elon Musk är grundare och vd, bidrog enligt ett telegram till att höja Nasdaqs kompositindex på Wall Street i New York till ny rekordnivå.

Efter börsens stängning kom delårsrapporten från Tesla in och den visade på en intäktsökning till 10,4 miljarder dollar, motsvarande 87 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 6 miljarder dollar under första kvartalet i fjol.

Analytikerna hade enligt TT, som hänvisar till AFP och Reuters i en artikel på SvD.se, räknat med en intäktsökning till 10,3 miljarder dollar, alltså ungefär i linje med siffrorna.

Efterfrågan stark i Kina

Under den aktuella perioden januari till mars noterade Tesla nytt försäljningsrekord då 184 800 bilar levererades globalt, särskilt stark efterfrågan märkte bolaget från Kina, framgår det.

Vinsten blev rejält mycket större än väntat under Q1, den ökade till 438 miljoner dollar från 16 miljoner dollar under samma tid förra året.

Tesla tar nu höjd för en volymtillväxt på över 50 procent för året som helhet och nya fordonsfabriker i Texas och Berlin, som ska producera bilar, är på gång senare i år. Bland annat levereras snart en ny version av Model S och enligt företaget håller produktionstakten av Model Y i Shanghai även på att förbättras.

ANNONS
ANNONS

Trots det här backade Teslas aktie i efterhandeln på börsen med 2,6 procent, uppger nyhetsbyråerna.

Läs även: Test: Så lätt är det att lura Teslas autopilot [DagensPS.se] »