Tesla har börjat producera europeiska och kinesiska versioner av Model 3 i samband med att bolaget ska gå in på dessa marknader. Det rapporterar nyhetssidan Electrek.

ANNONS

Bolaget började under förra månaden att ta emot beställningar på Model 3 på flera europeiska marknader. Under en telefonkonferens i anslutning till bolagets senaste delårsrapport meddelade Tesla-vd:n Elon Musk planer på att producera ett betydande antal bilar för den europeiska marknaden under januari vilka senare skulle levereras under februari och mars.

Testa väntas koncentrera större delen av den europeiska och kinesiska produktionen av Model 3 under januari och göra vissa modifieringar mot den nordamerikanska versionen, framförallt vad gäller laddningssuttag. I Europa antar Tesla CCS-standarden medan man för Kina kommer att använda både Teslas standard och en kinesisk nationell standard.

Sedan tidigare har vissa Model 3 importerats från USA till Kina men redan nu har den första modellen med rätt laddningsuttag setts i Kina, skriver Electrek vidare.

ANNONS
ANNONS