Dagens PS

Tesla klarar inte besiktningen

Tesla Model 3
Tesla Model 3 klarar sig inte bra genom besiktningen. (Foto: Tesla)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 19 nov. 2023Publicerad: 19 nov. 2023

Det går inget vidare för Tesla. Åtminstone inte om man tittar på tysk besiktning – där elbilsjätten rullar ut på sista platsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Problemen tornar upp sig för Elon Musk.

Hans rymdbolag SpaceX har åter problem. Under lördagen exploderade raketen Starship.

Musks personlighet och starka åsikter tar alldeles för mycket plats hävdar nu en rad stora investerare, som säger att Musk inte bryr sig om hur det går för elbilsjätten Tesla.

Eftersom entreprenören gärna vädrar sina åsikter på X, är det vidare många annonsörer som flyr plattformen. Bolag som Apple och Disney pausar annonseringen på X på grund av oro att förknippas med antisemitiskt innehåll.

Tesla får underkänt

Som om allt det inte vore nog för Elon Musk får även hans Tesla Model 3 underkänt i besiktningen hos den tyska organisationen TÜV.

Faktum är att Model 3 hamnar sist i den senaste TÜV-rapporten, av samtliga 111 elbilsmodeller som undersöktes.

Kanske inte direkt det resultat som Musk hade hoppats på, då modellen får ”underkännandegrad” på runt 15 procent. Det kan jämföras med Volkswagen e-Golf som klarade sig bäst i testet och blev underkänd i 2,6 procent av fallen, står det i TÜV-rapporten.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Problem med bromsarna

För elbilar handlar det mestadels om bromsarna som får underkänt och hjulupphängningen som inte klarar av de tunga batterierna.

Läs även:

VW utmanar Tesla med budget-elbilar – Dagens PS

Tesla började brinna när den hamnade i vattnet – Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS