Nu släpps nya bilder och en film på världens snabbaste terrängbil.
Brabus G V12 900 är en Mercedes Geländewagen med dubbelturbo-V12:a på 900 hk. 
Bilen görs endast i tio exemplar – en av ägarna är fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo.

ANNONS

Det mesta i bilvärlden tycks handla om elbilar, laddhybrider, höjda malusskatter och sänkta CO2-utsläpp. Då är Brabus G12 900 kanske det mest politiskt inkorrekta som finns. I Sverige skulle bilen kosta nära 50 000 kr om året enbart i skatt. CO2-utsläppet är förresten 433 gram per km, i stadstrafik drar bilen 2,64 liter per mil.

Den nya terrängbilen är baserad på Mercedes-AMG G63, men kraftigt ombyggd av Mercedesförädlaren Brabus. Endast 10 exemplar kommer att byggas och priset med svensk moms ligger på över sju miljoner kronor. En som redan kör bilen är fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo. Han fick den i födelsedagspresent av sin flickvän Georgina Rodriguez.

I vanliga fall har AMG G63 en av världens starkaste V8-motorer med dubbelturbo och 585 hk under motorhuven. Men Brabus tyckte originalmotorn var för klen och kastade ut den. De har i stället ersatt V8:an med en ombyggd variant av Mercedes V12:a.Redan i originalutförande är bilen brutalt stark, enligt Dagens PS motorredaktör Håkan Nilsson som testat.

Nästan lika stark som Bugatti

Den nya V12:an är uppborrad till 6,3 liter och har en större dubbelturbo. Med ytterligare förfiningar landar effekten på 900 hk. Vridmomentet är nästan i klass med Bugatti Chiron: 1500 Nm. Det kommer inte bli några problem att dra upp båttrailern till våren.

Brabus G V12

Mercedes Geländewagen är dock en riktigt tung bil och luftmotståndet hör till det högsta inom bilvärlden. Trots det klarar bilen 0-100 km/h på 3,8 sekunder, lika snabbt som en Porsche 911. Utan toppfartsspärr skulle bilen gå över 300 km/h, men av säkerhetsskäl är toppfarten begränsad till 280 km/h. Sedan gör den bristande aerodynamiken att det blir för farligt.

Förutom en rejäl trimning är både bilens exteriör och interiör uppgraderade. Bland annat har Brabus G V12 900 24 tums fälgar, kolfiberinlägg och en interiör i läder och alcantara.

ANNONS
ANNONS