Kia förnyar sin storsäljande familjebil Niro. Modellen får ett helt nytt utseende och kommer både som hybrid, laddhybrid och elbil.

ANNONS

Kia Niro har blivit en jättesuccé på den svenska bilmarknaden. Under 2021 har Kia Niro varit den mest sålda bilen till privatpersoner. Bilen finns både som elbil, laddhybrid och elhybrid. Totalt har över 9000 Kia Niro registrerats i Sverige i år.

Nya Kia Niro kommer som elbil, laddhybrid och hybrid. Foto: Kia

Nu visar Kia upp första bilderna på den helt nya Kia Niro som börjar säljas nästa år. Någon försiktig redesign handlar det inte om. Bilen är totalt omgjord och är helt olik den nuvarande modellen.

Flera drivlinor

Kia släpper få detaljer om modellen, men det står klart att bilen kommer både som elbil, laddhybrid och elhybrid, precis som i dag.

Det svarta plastsjoket på C-stolpen ger Kia Niro ett säreget utseende. Foto: Kia

När det gäller exteriören påminner den en del om konceptbilen Kia Habanero från 2019. Fronten är väldigt säregen med ett annorlunda lyktarrangemang. Bakdelen har lampor formade som en bumerang.

ANNONS
ANNONS
Niro får en stor längsgående skärm. Foto: Kia

Interiören har vissa likheter med den nya större elbilen Kia EV6, det är en stor längsgående skärm som gäller. Kia behåller en del knappar och vred för ergonomins skull. Stolsklädseln görs av eukalyptusblad och dörrpanelerna målas i en giftfri färg som heter BTX.