I så fall kanske Porsche Carrera 4 GTS kan vara något för dig. Expressen har provkört bilen och konstaterar att det här är ”ren körglädje”.

ANNONS

I dag finns det fler 911-varianter i Porschefamiljen än Volvomodeller, enligt artikeln där fokus alltså ligger på biltillverkarens senaste värsting: Porsche 911 Carrera 4 GTS med en toppfart på 308 kilometer i timmen.

Från 0-100 accelererar den lyxiga sportbilen på 3,6 sekunder (med launch control). Men då mullrar också 450 hästkrafter under motorhuven från den sexcylindriga bensinmotorn, en boxer med dubbelturbo.

Visserligen finns det flera utmanare som har fler hästkrafter än 450, liksom bilar med ”mer attityd, mer ljud och racingdesign”, skriver Expressen, som menar att Porschens tre huvudkonkurrenter är Mercedes AMG GTR, Jaguar F-Type R och Aston Martin V8 Vantage.

Sammantaget får dock Porsche Carrera 4 GTS toppbetyg av Expressen, som slår fast att det finns ”få bilar om ens någon i samma prisklass som är mer balanserade och behagliga även vid tuff körning”.

Priset då?

Tja, du får vara beredd på att punga ut med minst 1.315.000 kronor om du villa ratta den här kärran.

Smakar det så kostar det.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Ny, exklusiv supersportbil gör 0-200 på rekordtid [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Sportbilsfond bräcker börsen [DagensPS.se] >