Förra året minskade antalet p-böter i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö visar statistik som Transportstyrelsen tagit fram åt nyhetsbyrån Sirén, som citeras av Dagens nyheter.

ANNONS

Samma siffror visar dock på en markant skillnad i betalningsvilja i olika kommuner. Medan 81,9 procent av Stockholmare som bötfällts på kommunal mark har valt att betala var samma siffra bara 72,1 procent i Göteborg och 64,3 procent i Malmö ifjol.

Högst andel smitare hittar man dock Burlöv där endast 55,1 procent av de 1.620 utfärdade p-boterna betalats följt av Strömstad på 58,8 procent och Åre på 60,2 procent. Tittar man i andra änden av samma statistik är det Bollebygd, Mörbylånga och Ovan som har högst betalningsvilja med 98,4 procent, 96,7 procent respektive 96,2 procent.

Sammantaget har dock andelen betalade böter ökat med procentenheter på riksnivå jämfört med ett år tidigare, konstaterar DN.

”Men den stora nyheten är att antalet utfärdade böter minskat i våra tre storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö”, säger Transportstyrelsens pressansvarige Mikael Andersson.

MISSA INTE: Polis fick P-bot – när han jagade bankrånare [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Fick fem felaktiga p-böter – på samma gata [DagensPS.se] >