Coronaviruset stoppade bilsalongen i Genève fysiskt. Men det hindrade inte svenska lyxbilstillverkaren Koenigsegg att visa upp sin helt nya och ”världens dyraste fyrsitsiga bil” – en plug-in hybrid – via videolänk. 1,7 miljoner dollar kostar superbilen Gemera som var en av flera nyheter som Koenigsegg hade egen show med i Genève, berättar DiTV Motor, som passade på att intervjua Christian von Koenigsegg via länk.  

ANNONS

”Vi är de enda som inte har rivit vår monter. Så det är ’The Koenigsegg Motor Show in Geneva'”, säger Christian von Koenigsegg.

Gemera är en plug-in hybrid och bilen har fyra stolar i stället för två. Den har en trecylindrig tvåliters-motor med dubbelturbo och så kallade fri ventiler.

”3500 newtonmeter och 1700 hästkrafter. Den gör 0-100 på 1,9 sekunder. Dessutom är det en plug-in hybrid som kan köra på ren el i 50 km”, enligt Christian von Koenigsegg.

Produktionen av Gemera startar 2022, men bara i en begränsad upplaga om 300 bilar.

Och trots det höga priset, 1,7 miljoner dollar, är den redan tingad, däribland av två svenskar, förklarar Christian von Koenigsegg i DiTV Motor.

”Så väldigt, väldigt mycket pengar. Antagligen världens dyraste fyrsitsiga bil”, konstaterar han.

ANNONS
ANNONS

Koenigsegg visade även upp nya Jesko, som hade premiär redan i fjol på bilsalongen, denna gång är siktet inställt på att slå världsrekord i hastighet med fartvidundret, över 530 km/h, deklarerar Christian von Koenigsegg.

Se fler bilder och läs mer om Koenigsegg Gemera här.