Dagens PS

Se Formel 1-Ferrarin köra på allmän väg!

omslahsbild formel 1 allmän väg tjeckien
Den här Ferrarin är inte ett dugg gatlaglig. (Foto: iDNES.cz)
Karl Cajmatz
Karl Cajmatz
Uppdaterad: 16 aug. 2022Publicerad: 15 aug. 2022

Vad som ser ut att vara en Formel 1-bil av fabrikatet Ferrari har fångats på film, körandes på motorvägen D4 mellan orterna Příbram och Dobříš, som ligger sydväst om Prag. Tjeck it out!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

https://www.youtube.com/watch?v=qXywXigHNuo

Videon har skickats in till tjeckiska iDNES.cz av en läsare, som spelat in den från sin egen bil. 

Analys av videon

I inledningen ser man formel-bilen – som ser ut som den Ferrari Michael Schumacher tog hem Formel 1-mästerskapet med 2004 – filmad snett bakifrån, körandes bakom en gul Lamborghini Aventador SVJ med en väldigt personlig registreringsskylt.

Därefter följer en serie klipp varav vissa tycks utspela sig i ganska höga hastigheter, baserat på hur snabbt trafiken passeras. Kamerans inzoomning får strecken på vägen att uppfattas som kortare än de i själva verket är.

Utöver ovan nämnda Lamborghini innehåller videon också en vit Porsche Taycan med blå fartränder och en Bugatti Chiron, vars registreringsnummer syns tydligt.

Även Formel 1-bilen – som troligtvis egentligen är en pensionerad GP2-bil – har något som ser ut som ett tjeckiskt registreringsnummer på vingens högra sida. Skylten är dock mörkblå, vilket utöver att göra numret svårläst talar emot att det rör sig om en vanlig registreringsplåt.

Givet sällskapet, och de på Lamborghinin och Bugattin väl synliga registreringsskyltarna, är det ändå högst sannolikt att en misstänkt skulle kunna identifieras.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Inte första gången samma Ferrari körs på motorvägen

För att vederbörande ska kunna lagföras krävs dock mer än en misstanke. Det här är inte första gången den aktuella bilen har synts ute på tjeckiska vägar. 2018 hände samma sak.

Då identifierade polisen en misstänkt som dock inte erkände till brott. På grund av att föraren hade hjälm på sig kunde åklagaren inte styrka att skulden bars av den utpekade.

Schumacher-supporter

Bilen ser som sagt ut att vara en kopia av Ferrari F2004, som Rubens Barrichello och Michael Schumacher tävlade med i Formel 1-säsongen 2004.

Schumacher tog hem förarmästerskapet, som blev hans sjunde i ordningen, vilket kan förklara varför bilen på filmen pryds av siffran 7 – som inte satt på någon av Ferraris bilar under tidsperioden.

Läs även: mer inom ämnet Formel 1

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Karl Cajmatz
Karl Cajmatz

Redaktör på Högsta Växeln.

Karl Cajmatz
Karl Cajmatz

Redaktör på Högsta Växeln.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS