Det här tilltaget föll inte i god jord hos Ford.

ANNONS

Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.000 kronor, berättar Teknikens Värld med hänvisning till CBS News.

Det faktum att han inte hade den exklusiva sportbilen – som beskrivs som den amerikanska biltillverkarens ”Fords juvel” – längre gör att Ford nu stämmer Cena för kontraktsbrott. Villkoren säger nämligen att den som har kommit över en Ford GT inte får sälja den inom två år eller ställa ut den relativt sällsynta sportbilen på museum.

Ford bygger bara 250 exemplar av bilen varje år och är därför oerhört petiga med vem som får lov att köpa GT:n – kraven uppges vara högt ställda på spekulanterna.

Enligt artikeln lovade wrestlingproffset att köpa tillbaka sin GT när han fick höra att han begått ett kontraktsbrott, men när han inte höll sitt ord skickade biljätten helt sonika in stämningsansökan, framgår det.

ANNONS
ANNONS

En Ford GT kostar – hör och häpna – runt 5 miljoner kronor och köparna är på förekommen anledning rejält stadda i kassan.