Nu kan svenska kunder reservera den kommande elbilen BMW iX3. Reservationsbeloppet på 15.000 kronor betalas via Swish. Det säkrar kundens plats i kön när produktionen av den helelektriska versionen av BMW X3 kör igång 2020.

BMW Concept iX3 är en konceptmodell av den helelektriska versionen av BMW X3 som börjar produceras 2020. Elmotorn har en effekt på över 270 hk och batteriet har en nettoeffekt på över 70kWh. Det ger konceptbilen en räckvidd på över 400 km enligt den nya testcykeln WLTP. Batteriet är dimensionerat för 150 kW snabbladdning, vilket betyder en laddtid på cirka 30 minuter i snabbladdare.

Tesla gjorde det med Model 3, dvs fick kunder att reservera modellen långt innan den såg dagens ljus. Visserligen hade man inte något som liknade Swish till sitt förfogande men det hindrade inte över 300.000 förväntansfulla kunder att deponera 10.000 dollar vardera för att säkerställa en tidig leverans som dock blev kraftigt försenad.

Nu försöker sig BMW på samma strategi med skillnaden att BMW iX3 knappast blir försenad. På en speciell hemsida väljer kunden först sin BMW-återförsäljare för att sedan bli omdirigerad till betaltjänsten Swish för en säker betalning av depositionen på 15.000 kr. I och med detta är BMW först ut på den svenska marknaden att använda Swish vid förhandsbokning av bilar. Hela beloppet är fullt återbetalningsbart till dess att köpekontraktet är signerat. Vid tidpunkten för köpekontrakt kommer kunden ha tillgång till all information och detaljer om den faktiska produktionsmodellen BMW iX3.

”Intresset för BMW iX3 har varit stort på förhand, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är den första helelektriska bilen i den populära X-familjen. Det är därmed en BMW-modell som öppnar dörren till helt elektrifierad mobilitet för ett nytt segment och ett viktigt steg på vägen mot framtidens hållbara fordonsflotta”, säger Emmanuel Bret, VD för BMW Sverige.

ANNONS
ANNONS

Reservationen är personlig och begränsad till en reservation per person. Reservationen får inget bestämt prioritetsnummer för leverans men ”först till kvarn”-principen gäller. Leveranstiden kan påverkas av flera faktorer, exempelvis den slutgiltiga specifikationen kunden beställer.

Den tekniska specifikationen för den produktionsfärdiga modellen blir officiell vid senare tillfälle.