Nyregistreringarna av laddbara bilar ökade med 23,7 procent i september, rapporterar Bil Sweden.

ANNONS

”Antalet nyregistrerade laddbara bilar, det vill säga elbilar och laddhybrider, ökade med 23,7 procent i september. Hittills i år är uppgången 56 procent. Andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna var 12,1 procent i september i år jämfört med 5,9 procent i september förra året. Hittills i år är andelen 7,0 procent mot 4,5 procent samma period förra året. Det nya Bonus-malussystemet premierar laddbara bilar, vilket är en av förklaringarna till uppgången. Vi bedömer att uppgången skulle varit ännu större om det inte varit så långa leveranstider”, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden.

De svenska nyregistreringarna av personbilar sjönk med 39,7 procent till 19.111 bilar i september jämfört med motsvarande månad året innan. Hittills i år är registreringarna upp 0,7 procent.

”Effekterna av det nya fordonsskattesystemet Bonus-malus fortsätter att prägla bilmarknaden och skapa en stor ryckighet. Efter rekordsiffrorna i juni inför starten av Bonus-malus sjönk som väntat registreringarna kraftigt i juli, augusti och nu även i september”, säger Mattias Bergman.

ANNONS
ANNONS