Konkurrensen är knivskarp och därför tidigareläggs leveranserna av Tesla Model Y. Redan i augusti kommer svenska kunder kunna ratta sitt nya bilköp.

ANNONS

Tesla Model Y levereras redan i augusti enligt rapporter från tillverkaren själv. Den knivskarpa konkurrensen bland elektrifierade suvar, gör att suven Model Y är Long Range AWD från Tesla levereras tidigare än vad som tidigare kommunicerats. Teslan har 50,5 mils räckvidd.

Konkurrenterna snabbar på

Beskedet från den amerikanska biltillverkaren kom snabbt efter det att Audi, Skoda och Volkswagen presenterade sina el-suvar. De kunder som har en order med leverans under 2021 kan slutföra beställningen och få tillgång till bilen efter semestern i augusti.

Om du beställer en bil just nu, kommer den enligt Teslas hemsida att levereras så snabbt som i september.

Modellen ska vara en stark konkurrent till andra tillverkare i segmentet elektrifierade el-suvar, som till exempel Hyundai och Kia samt de andra ovan nämnda märkena med nylanserade el-suvar.

Features

Y-modellen levereras med ett panoramaglastak och liknande features som övriga Teslas, nyckel i en mobilapp, 15 tums navigationsskär, och Smart Summon.

ANNONS
ANNONS

Enligt tillverkaren är bilen den säkraste suven i mellanklassen. Den har dock inte krocktestats av Euro Ncap än. I den amerikanska motsvarigheten, NHTSA-testet, fick den fullpott, fem stjärnor i samtliga kategorier.

Läs mer: Nytt rekord för Tesla – levererade 200 000 bilar i kvartalet