Det nya vrålåket lär intressera såväl sportbilsfans som alla som funderar på att köpa elbil, skriver sajten Motorworld.se. Se alla bilder och fakta här.

ANNONS

Porsche har ett riktigt starkt varumärke och en lång tradition av att bygga världens bästa sportbilar, den nya elbilen lär bli en riktig Tesladödare.

Porsche har lång erfarenhet med deras Le Mans 919 hybridracingbil och nu kommer deras erfarenheter och teknik att finnas tillgänglig för alla konsumenter redan 2019 i nya Porsche Mission E. Bilen kommer att bli en riktigt tuff utmanare för Tesla.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Porschechefen Oliver Blume har släppt detaljer om Porsche Mission E som lär intressera alla som funderar på en elbil och alla sportbilsfans som tycker att dagens elbilar är lite tråkiga.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Elbilen från Porsche är snarlik den snygga konceptbilen som visades redan 2015 och ska kunna laddas till 80 procent på bara 15 minuter.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Bilen börjas säljas redan 2019 och har ett relativt attraktivt pris runt 80.000-90.000 tusen dollar, motsvarande ungefär 700.000 kronor, berättade Oliver Blume för Car Magazine vid Frankfurt Auto Show. De flesta källorna säger att priset kommer att ligga på ”samma som en instegs-Panamera” det vill säga runt 825.000 kronor.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Konceptbilar är ofta en designers stora dröm, men produktionsmodellen av nya Mission E kommer att vara ”mycket nära det du såg för två år sedan i Frankfurt”, sade Blume.

”Den blir mycket spännande men lite annorlunda från konceptet.”

Det betyder att vi tittar på en fyra dörrars 2+2 som kommer att bli en svår konkurrent till Tesla Model S, med en design mer åt sportbilshållet.

ANNONS
ANNONS
(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Porsche Mission E kommer att vara snabb, men inte helt i paritet med Tesla Model S 100Ps ”ludicrous mode” acceleration. Men räkna med att det kommer att ta mindre än 3,5 sekunder från 0 till 100 kilometer i timmen och en begränsad toppfart på 250 km/h, säger Blume. Bilen kommer att ha dubbla motorer med fyrhjulsdrift och fyrhjulsstyrning likt den i 911.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Porsche Mission E att ha en 350kW snabbladdning, vilket innebär att du på en kvart har laddat batteriet för en räckvidd på 400 km. Med ett fulladdat batteri har bilen en räckvidd på 500 km. Porsche har sagt att dess Le Mans 919 hybridracingupplevelse hjälpte till att utveckla snabbladdningstekniken.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Det är ingen slump att priset ligger nära Tesla Model S 100D, då Porsche troligtvis vill ta över denna otroligt snabbt växande marknad med lyxiga elbilar. Vi får se vad Tesla har i planerna till 2019. En sak är säker – elbilskampen hårdnar med Porsches intrång.

(Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)